În această zi specială, credincioșii au avut ocazia să se roage pentru familiile lor, pentru copii, pentru pacea și binele lumii. Praznicul Nașterii Maicii Domnului este, de asemenea, o zi de comuniune între credincioși, o ocazia de a-și întări credința și legăturile spirituale. De asemenea, în cuvântul de învățătură, rostit de către diaconul Eugen Buchiu, ostenitor la TRINITAS TV şi slujitor al Bisericii „Soborul Maicii Domnului”, din aceeași protoierie, acesta a amintit exact pe ce se bazează primul praznic al noului an bisericesc și ce învățături pot fi desprinse de aici.

În afara Sfintei Liturghii, Biserica „Sfânta Fecioară Maria” - Dudești a organizat și activități caritabile în această zi, pentru a ajuta cei nevoiași și pentru a aduce lumina credinței și speranței în comunitate. Astfel au fost pregătite 200 de pachete cu alimente care au fost împărțite celor prezenţi la slujbă.

Sărbătoarea a fost cu atât mai mare și mai importantă deoarece a marcat o aniversare specială în viața comunității parohiale, dar și a preotului - ctitor al bisericii, părintele Ioan Gheorghe Ţeugea. În Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice, declarat de către Patriarhia Română, preotul Ţeugea a intrat în cel de-al 50-lea an de slujire preoțească, o dovadă a devotamentului și a muncii sale în slujba credincioșilor și a bisericii. Acest moment a fost prilejul pentru credincioși de a-i adresa cuvinte de felicitare și de recunoaștere pentru eforturile și implicarea sa în dezvoltarea și îngrijirea comunității lor.

Sursa: Ziarul Lumina