Slujba de sfințire a bisericii a fost un moment de mare importanță spirituală și emoțională pentru credincioșii parohiei. Sub ocrotirea Patriarhului, lăcașul de cult a fost consacrat și dedicat închinării și slujirii lui Dumnezeu. Atmosfera din biserică era plină de evlavie și recunoștință, iar credincioșii au participat cu bucurie și emoție la acest moment unic în viața lor spirituală.

La sfârșitul slujbei de sfințire, Patriarhul României, a ținut un cuvânt de învățătură subliniind faptul că Biserica îi prăznuieşte pe toţii sfinţii împreună, în prima duminică după Rusalii, pentru a ne arăta trei lucruri deosebite:

În primul rând pentru a ne arăta că rostul venirii Duhului Sfânt în lume este constituirea Bisericii întemeiată de Hristos, Capul ei, prin întruparea şi prin lucrarea Sa mântuitoare şi arătată acum în formă văzută, ca fiind comuniune şi comunitate a oamenilor diferiţi din diferite popoare, de diferite vârste, din diferite locuri, care au crezut în Hristos, L-au iubit pe El şi au împlinit în viaţa lor voia Lui. În al doilea rând, Dumica Tuturor Sfinţilor ne arată că sfinţii nu se află izolaţi unul de altul, ci în comuniune. Pe de o parte vedem bogăţia diversităţii sfinţilor din toate timpurile şi din toate locurile, iar pe de altă parte vedem frumuseţea comuniunii lor, a comunicării lor prin harul Preasfintei Treimi. Această frumuseţe a comuniunii sfinţilor reprezintă şi frumuseţea Bisericii, deoarece comuniunea sfinţilor este temelia Bisericii. Astăzi, când îi pomenim pe toţi sfinţii, ne bucurăm că vedem imaginea Bisericii lui Hristos, care adună popoarele în iubirea Preasfintei Treimi şi care depăşeşte izolarea impusă de timp sau de spaţiu. În al treilea rând, duminica aceasta ne arată că astăzi prăznuim nu doar pe toţi sfinţii cunoscuţi ci şi pe cei încă necunoscuţi.

Sursa: Patriarhia Română