În ajunul hramului, după încheierea Acatistului, părintele paroh Adrian Niță a subliniat modelul de jertfă desăvârșită pentru credință pe care ni-l oferă viața Sfântului Teodor. Sfântul Mucenic a fost un exemplu de curaj și sacrificiu, înfăptuind martiriul pentru credința în Hristos. Cuvântul părintelui a adus înțelegere și inspirație credincioșilor, amintindu-le de importanța păstrării credinței și mărturisirii ei în lumea de astăzi.

Ieri, în ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Teodor Stratilat, Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele paroh Adrian Niţă împreună cu părintele coslujitor Ioan Gheor­ghe Ţeugea şi părintele diacon Nicolae Iancu. La slujba Parastasului au fost pomeniți ctitorii și binefăcătorii acestei biserici noi din Capitală, în frunte cu Patriarhul Teoctist Arăpașu și arhitectul inginer Teodor Alecu, care la Botez l-au primit ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Teodor.

Această sărbătoare a reprezentat un moment de adâncă comuniune spirituală pentru credincioșii prezenți la Biserica „Sfânta Fecioară Maria" - Dudești. Prin prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Teodor Stratilat, ei au celebrat nu doar ocrotitorul lor spiritual, ci și valorile credinței și jertfei pentru Hristos. Astfel, au fost încurajați să urmeze exemplul sfinților și să rămână statornici în credință și în mărturisirea lor în mijlocul lumii.

În finalul Sfintei Liturghii, credincioșii au primit binecuvântarea părintelui paroh și au fost îndemnați să păstreze în inimă învățăturile și exemplul Sfântului Teodor Stratilat. Această sărbătoare a fost un prilej de bucurie și înălțare spirituală pentru comunitatea parohială, consolidând legătura lor cu Dumnezeu și întărirea în credință.

Sursa: Ziarul Lumina