Muntele Tabor, situat în partea de sud a regiunii istorice Galileea, Israel, măreț și impunător, este locul Schimbării la Față a lui Mântuitorului. Potrivit Evangheliilor, aici Iisus a fost transfigurat în fața ucenicilor Săi, strălucind ca soarele. Ascensiunea pe acest munte este o experiență de creștere duhovnicească profundă, iar priveliștea panoramică de la vârf oferă o imagine superbă asupra Țării Sfinte. În fiecare pas, pelerinii s-au simțit mai apropiați de spiritualitate și mai conștienți de măreția divină.

Muntele Fericirilor, aflat în apropiere de Marea Galileii, este locul în care Iisus a rostit celebrul discurs al Fericirilor, cunoscut și sub numele de „Predica de pe Munte„. Aici, El a împărtășit învățături fundamentale despre blândețe, milă, pace și dreptate. Pelerinii ascultă cuvintele Domnului în mijlocul unui peisaj natural uimitor și reflectă asupra modului în care aceste învățături pot ghida viețile lor.

Locul Botezului, situat pe malurile râului Iordan, este unul dintre cele mai importante situri religioase din lume. Aici, Iisus a fost botezat de Ioan Botezătorul, marcând începutul propovăduirii Sale publice. Pelerinii se pot închina, se pot boteza sau doar pot medita asupra semnificației acestui eveniment unic din viața lui Iisus.

Acest pelerinaj în Israel și Sinai, care a străbătut o mulțime de locuri sfinte pline de istorie și spiritualitate, a reprezentat o oportunitate unică pentru toți credincioșii participanți de a se apropia de credința ortodoxă, de a reflecta asupra învățăturilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos și de a experimenta legătura cu locurile și tradițiile creștine. În fiecare pas, în fiecare rugăciune și în fiecare moment petrecut în aceste locuri, pelerinii au găsit pace și bucurie.